UA-158950051-2

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een bruidskapsel?

Een vraag die ik vaak gesteld krijg en waar ik, nu ik zelf ga trouwen, ook over na denk is waar je op moet letten bij het kiezen van een bruidskapsel.

Als bruidsvisagist en bruidshairstylist weet ik dat er veel factoren zijn die meespelen. Ik hoop dat enkele van mijn tips jou in jouw keuze verder zullen helpen.

“De lengte en structuur van jouw haar”
Dit zegt namelijk iets over de mogelijkheden die er zijn en welk bruidskapsel mogelijk is. Bij dun futloos haar raad ik het bijvoorbeeld af om de avond of ochtend voorafgaand aan de proefsessie en de trouwdag crèmespoeling te gebruiken omdat het haar daar nog slapper van wordt. Daarnaast gebruik ik in dat geval een crimper om het haar meer ‘body’ te geven en gebruik ik stevigere producten om het bruidskapsel meer in vorm te krijgen en houden. Ook kan er in dit geval gekozen worden voor clip in extensions wat weer andere mogelijkheden geeft.

“De bruidsjurk”
Ik ben begonnen met het uitzoeken van de trouwjurk. In mijn geval bepaalt die mijn uiteindelijke look ofwel het bruidskapsel en de bruidsmake up. Bij een trouwjurk met een open rug zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een opgestoken bruidskapsel al kan een “Hollywood Wave” hier ook prachtig bij staan.

“Wel of geen sluier”
Waar ook rekening mee gehouden kan worden bij de keuze van het bruidskapsel is of er een sluier wordt gedragen en waar de sluier geplaatst moet worden of dat er bepaalde accessoires of bloemen in het kapsel moeten worden verwerkt.

 

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN BRUIDSKAPSEL?

 

“Het thema van de bruiloft”
Een bruiloft met een specifiek thema kan ook inspiratie geven. Voor een bruiloft op het strand kan er wellicht voorkeur worden gegeven aan een los kapsel met niet al te strakke krullen en een losse vlecht. Een half opgestoken kapsel kan natuurlijk ook. De mogelijkheden zijn oneindig.

“De trouwlocatie & periode”
Trouw jij in het buitenland waar de zon flink schijnt of in eigen land tijdens de warme zomer maanden, dan kan het wellicht fijner zijn om voor een opgestoken kapsel te kiezen omdat veel haar in je nek en op je rug het nog warmer kan maken.

“Wel of geen bruidshairstylist”
Een ervaren bruidshairstylist biedt veel mogelijkheden en ervaring. Je zou het wellicht zelf kunnen doen of een vriendin kunnen vragen maar de vraag is welke kwaliteit en welk resultaat je dan krijgt. Als het goed is heb je een fotograaf ingeschakeld om tijdens de trouwdag mooie foto’s te maken. Vraag jezelf in dit geval af of je het belangrijk vindt dat het kapsel de hele dag in vorm blijft en op de foto’s goed tot zijn recht komt.

0 reacties

Bruidsmakeup

Laten we eerlijk zijn; Op de bruiloft draait het natuurlijk om jou!

Bruidskapsel

Een prachtig bruidskapsel mag niet ontbreken op zo’n mooie dag. Vooraf heb je wellicht al bedacht welke look je wilt.

Workshops

Wil jij leren hoe je een mooie naturel of glam makeup look creëert?

Recente blogs