UA-158950051-2

Bruidsmake-up tips

Als bruidsmake up artist én hairstylist weet ik als geen ander waarom er een wereld van verschil is tussen de doe-het-zelf visagist en de professional. Tijdens de opleiding en workshops die ik heb gevolgd komen diverse aspecten aan bod. Denk hierbij aan welk huidtype iemand heeft, hoe je die verzorgt en welke producten hun werk het beste doen.

Een bruidsmake up look is anders dan de dagelijkse make up look. Het gebruik van producten is anders en de manier van opmaken is vaak anders. Je houdt hier bijvoorbeeld ook alvast rekening met de bruidsfotograaf en hoe de look op de foto wordt vastgelegd. Teveel glans op een voorhoofd geeft namelijk geen mooi effect op een foto en dat is zonde.

Schakel een professional in
Ik kan niet in jouw portemonnee kijken natuurlijk, maar ik raad je erg aan om voor een goede bruidsmake up look een professional in te huren. Eventueel zelfs voor de hele dag. Naast dat ze veel ervaring hebben en velen gezichten hebben opgemaakt, weten ze door het testen van allerlei producten wat het beste werkt en een mooi resultaat geeft. Dit ga je terugzien op je foto’s en maakt echt het verschil. Gedurende de dag kan deze makeup artist jouw bruidsmake up look bijwerken zodat jij er de hele dag op en top uitziet!

“Plan eerst een proefsessie in’
Iedere huid is anders en dus zal er voorafgaand tijdens een proefsessie gekeken moeten worden wat voor jouw huid het beste werkt. Ook kun je op die manier kijken welke bruidsmake up look je het mooiste vindt en hoe deze gedurende de dag aanvoelt en oogt. Waar ik ook op let is of er zich gedurende de dag huid irritaties voor gaan doen, want dat betekent dat we wellicht een nieuwe proefsessie in moeten plannen om andere producten te gebruiken. Een proefsessie is tevens het moment om te kijken of je een klik voelt met de bruidsmake up artist en je op één lijn weet te komen. Wellicht ook handig om een wit shirtje aan te trekken, zodat er direct al gekeken kan worden naar jouw look in combinatie met de kleur van de jurk.

 

KIES DE FOCUS

 

“Gebruik daglicht’
Daglicht geeft het beste zicht op de kleurintensiteit, de glans, het matterende effect en de overall look. Oneffenheden worden goed zichtbaar en kunnen worden weggewerkt. Plan je dus een proefsessie in, doe dit dan overdag.

“Nepwimpers”
Prachtig natuurlijk maar er zit nogal een verschil tussen de overdreven goedkope wimperstrips en de wimperstrips van kwaliteit. Wimperstrips van kwaliteit zijn meestal dunner, minder lang en lopen af dus de buitenste wimpers zijn langer dan de binnenste wimpers. Wat ik zelf prachtig vind zijn de individuele wimpertjes die je per wimpertje los van elkaar plaatst. Dat geeft een mooi natuurlijk resultaat en toch een mooie volle wimperlook.

“Kies de focus”
Persoonlijk vind ik het mooier om bij een bruidsmake up look óf de lippen veel kleur en aandacht te geven en dan de ogen rustig te houden of juist de ogen veel aandacht te geven en de lippen juist wat neutraler te houden qua kleur. Natuurlijk kan het allebei, net zo goed als dat je de ogen en lippen redelijk neutraal opmaakt. Bedenk van tevoren hoe je look past bij de trouwlocatie, de jurk en accessoires, je nagellak en hoe het op de foto’s overkomt.

Kies wat past bij jouw ogen & gezicht”

Als bruidjes bij mij in de stoel zitten komt het wel eens voor dat zij een bruidsmake up look hebben uitgekozen die redelijk donker of hard is voor hun gezicht. Een proefsessie leent zich daar goed voor, want door die look toe te passen blijkt onderaan de streep toch vaak dat het toch wat minder heftig mag of dat ze hele andere kleuren willen. Bij donkere ogen staan rood, brons en goudtinten erg mooi al kunnen bruine ogen veel kleuren hebben. Ook speelt de vorm van je gezicht een rol. Een professional weet goed hoe je dit kunt contouren om de bruidsmake up look zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem in dat geval contact met mij op voor de mogelijkheden. 

0 reacties

Bruidsmakeup

Laten we eerlijk zijn; Op de bruiloft draait het natuurlijk om jou!

Bruidskapsel

Een prachtig bruidskapsel mag niet ontbreken op zo’n mooie dag. Vooraf heb je wellicht al bedacht welke look je wilt.

Workshops

Wil jij leren hoe je een mooie naturel of glam makeup look creëert?

Recente blogs