UA-158950051-2

Bruiloft uitstellen vanwege corona crisis

27 februari; het was de dag die alles veranderde. Het persbericht kwam naar buiten dat er een eerste corona patiënt was opgenomen in het ziekenhuis. Daar waar ik een paar weken eerder die maand nog in Parijs rondliep voor een workshop was er nu het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. De stress liep direct hoog op. Wat betekent dat voor ‘mijn’ bruiden die voor de zomer gaan trouwen? Wat betekent het voor mijn werk en niet geheel onbelangrijk ; mijn eigen bruiloft?

DE STRESS LIEP DIRECT HOOG OP

Er zat niks anders op dan af te wachten en hoop te houden op een spoedige oplossing en goede afloop. Niets was minder waar. Wat begon met één persbericht op 27 februari wat naar buiten kwam, bleken er nu honderden te zijn. Weken gingen voorbij en helaas waren er een aantal bruiden die samen met mij een nieuwe datum in moesten plannen.  Zij moesten noodgedwongen de bruiloft uitstellen. Het verdriet van hun allen was zo te voelen. Want ik zit nog in die afwachtende fase en ik moet er niet aan denken om mijn bruiloft ook uit te moeten stellen. Ook is het die diep gekoesterde wens waar we allemaal naar uit hebben gekeken. Het is namelijk die ene speciale dag waar we vaak al een jaar of soms jaren naar toe hebben gewerkt en geleefd en dan krijg je dit….

De bruiloft uitstellen naar een ander moment zal voor velen ergens volgend jaar worden. Voor dit jaar verwachten we namelijk nog geen wonderen helaas. Gaat de huwelijksreis wel of niet door? Zo niet; wel of geen voucher accepteren van het reisbureau? Wel of niet kosteloos de trouwlocatie en leveranciers kunnen verplaatsen? Het zijn allemaal vragen die opeens beginnen te spelen. Alle trouwleveranciers moeten gebeld worden want kunnen zij überhaupt wel komen op de nieuwe trouwdatum? Onwijs lastig en de voorpret van de bruiloft is plots verdwenen. De trouwjurk die zal waarschijnlijk een jaar in de kast gaan hangen. De trouwringen die zijn gegraveerd moeten opnieuw worden gegraveerd. Of toch zo houden? De trouwkaarten moeten opnieuw gedrukt worden of toch maar een mailtje of whatsapp’je? Zoveel dingen om opeens weer bij stil te staan en niet op een leuke manier.

Hoe zorg je dan toch, als dit je overkomt dat je opnieuw met plezier toe kan leven naar je nieuwe trouwdatum? Hoe zorg je dat je niet overal aan gaat twijfelen, aan de trouwlocatie, de jurk, de getuigen, de gasten, verzin het. Er komt nogal wat op je bord. Daarnaast ben ik niet alleen bruid, maar ook ondernemer in de bruid scène. Voor alle ondernemers in deze branche is het ook enorm lastig. Want de enorme passie voor dit vak kan niet tot uiting komen en de onzekerheid over of je als bedrijf overeind blijft in deze tijd kan ook parten spelen.

HOE LEEF JE OPNIEUW MET PLEZIER TOE NAAR JOUW BRUILOFT?

Ga jij noodgedwongen op een ander moment trouwen en zoek jij een visagist voor jouw bruidsmake-up en / of hairstylist voor jouw bruidskapsel? Wij zijn sisters in crime en ik wil je daarom graag tegemoet komen met een leuke deal. Neem hiervoor contact met mij op en ik vertel je graag meer. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

 

In de tussentijd deel ik graag mijn tips in hoe je hier eventueel mee om kunt gaan als bruid.

* Heel cliché maar probeer los te laten. Je maakt jezelf onwijs gek als je enorm gaat balen dat het nu niet door kan gaan. Hoe logisch je verdriet en teleurstelling ook is; accepteer dat het nu niet anders is. Die bruiloft gaat er sowieso komen!

* Maak je je zorgen over de sfeer van je bruiloft over een jaar? Niet doen! Na corona heeft iedereen zoveel zin om te feesten dat die bruiloft een nog vetter feest gaat worden!

* Twijfel je of je je trouwjurk nog mooi gaat vinden over een jaar? Bel de leverancier en kijk of ze flexibel zijn in het eventueel ruilen van een trouwjurk of een andere passende oplossing aan te bieden hebben. Wellicht kun je dezelfde jurk opleuken met wat meer strass steentjes of wat extra kant. 

* Heb je twijfels over de trouwlocatie, de bruidsgasten of welk ander detail van de bruiloft? Denk rustig na of je nog vol in je emotie zit ja of nee en of je rationeel na kunt denken op dat moment. Schrijf je zorgen op en pak je aantekeningen er zo af en toe bij om te kijken of je er nog steeds zo over denkt. Overhaast niets maar neem de tijd; die tijd krijg je nu namelijk weer. En bedenk dat dit een logisch gevoel is en je niet vreemd bent, ondankbaar of een slecht mens als je die twijfels krijgt.

* Denk nog eens goed na over die speciale dag. Heb je werkelijk alles zo geregeld zoals je dat het liefste hebt? Bedenk dat het jouw / jullie dag is en je het precies zo moet doen zoals jij / jullie het willen. Er zijn namelijk altijd mensen die zich ermee (kunnen gaan) bemoeien en voorkom dat dit in de weg gaat staan van je eigen gevoel. Wellicht heb je eerder bezuinigd op de aankleding en kun je nu wat sparen om dit toch te realiseren. 

* Gewoon eens even met gelijkgestemden praten over deze situatie en het noodgedwongen uitstellen van de bruiloft? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 5 =

Bruidsmakeup

Laten we eerlijk zijn; Op de bruiloft draait het natuurlijk om jou!

Bruidskapsel

Een prachtig bruidskapsel mag niet ontbreken op zo’n mooie dag. Vooraf heb je wellicht al bedacht welke look je wilt.

Workshops

Wil jij leren hoe je een mooie naturel of glam makeup look creëert?

Recente blogs